Hem

tisdag 22 december 2009

Wienernougat

I helgen gjorde vi godis med familjen och jag hittade detta receptet på Wienernougat
ca 25 st

250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.

fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.

finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. när chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.

häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. vik ner bakplåtspapperet så att det omsluter chokladmassan. låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar.

De blev jätte goda!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar